Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Jay Z: Τα πάντα για την κόρη του


Ο Jay Z από τη μέρα που έγινε μπαμπάς, έχει αφοσιωθεί πλήρως στην κόρη του, Blue Ivy Carter. Για εκείνη έχει γράψει τραγούδι, ποίημα... Μέχρι και τη στιχουργική του τέχνη έχει αναδιαμορφώσει.
Χαρακτηριστικό των rap κομματιών είναι η έντονη φρασεολογία τους και οι βρισιές, κάποτε, που απευθύνονται είτε προς άνδρες, είτε προς γυναίκες. Η λέξη "bitch" (σκύλα) είναι ευρέως χρησιμοποιημένη από τους τραγουδιστές του είδους αυτού και, φυσικά, και από τον ίδιο τον Jay Z!

Για το νέο χαζομπαμπά, όμως, όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, αφού, όπως δήλωσε, τώρα πια, δεν πρόκειται να εκστομίσει αυτή τη λέξη στα τραγούδια του, καθώς επιδιώκει την ελαχιστοποίηση της χρήσης της από τους άνδρες προς τις γυναίκες. Αυτό είναι φυσιολογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως δε θα ήθελε ποτέ κάποιος να αποκαλέσει την κόρη του με αυτό το, ομολογουμένως, αισχρό επίθετο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Jay Z σε ξένα μέσα ενημέρωσης, κι ο ίδιος χρησιμοποιούσε εκτενώς τη λέξη αυτή, πριν γίνει πατέρας. Όταν η Blue Ivy Carter ήρθε στη ζωή του, τότε αντελήφθη πως κάποιος στο μέλλον ίσως αποκαλέσει έτσι την κόρη του κάτι που δε θα επιθυμούσε. Γι' αυτό και αποφάσισε πως δε θα χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά τη λέξη "bitch" στα τραγούδια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.